HTML

MR Ibolya

Az életem és a Mária Rádió történései

Szerzők

Címkék

Utolsó kommentek

Városmisszió Budapesten és a Mária Rádióban 2007 szeptember16-22.

2007.09.21. 06:10 :: mribolya

REMÉNYT ÉS JÖVÖT ADOK NEKTEK!

2007 szeptember 16.és 22.. között egy nemzetközi folyamat részeként  "REMÉNYT ÉS JÖVŐT ADOK NEKTEK" / JER.29,11/ mottóval került sorra a budapesti VÁROSMISSZIÓRA és az Uj Evangelizáció Nemzetközi Kongresszusára. A Kezdeményezés Párizsból indult, melyet II jános Pál pápa is támogatott. A folyamat következő állomásai Bécs, Brüsszel, Liszabon és mintegy megkoronázásaként BUDAPEST. A nagyváros óriási népességet és számtalan életstílust foglal magába, lehet a hit elvesztésének terepe, de kedvezhet a hit terjedésének is.   

Szeptember 16-án vasárnap délután 16 órakor Erdő Péter bíboros, Magyarország prímása vezetésével a  Szent István Bazilikában fogadtuk a Lissieux-i Kis Szent Teréz ereklyjét, majd  a csodálatos ünnepi szentmise után a biboros ur megnyitotta Városmissziót.

A Kongresszus minden nap, szerda kivételével, a Bazilikában ülésezett, reggel 9 órától, a déli szentmise befejeztéig. Mindennap más és más téma volt a napirend és ehhez alkalmazkodtak a tanuság tételek, az imádságok, és a gyönyörű zenék is.

SZEPTEMBER 17 HÉTFŐ A HIT NAPJA

SZEPTEMBER 18 KEDD A SZERETET NAPJA

SZEPTEMBER 19 SZERDA ESZTERGOMBAN A VÉRTANÚSÁG NAPJA

SZEPTEMBER 2O CSÜTÖRTÖK AZ ÖRÖM NAPJA

SZEPTEMBER 21 PÉNTEK A REMÉNY NAPJA

SZEPTEMBER 22 SZOMBAT A JÖVŐ NAPJA

Pénteken , 21-én este 9 órakkor gyertyás körmenet indul a gellérthegyi víztározóhoz, ahol

Erdő Péter Biboros, Magyarország primása a  szentmise   Homiliáját mondta és koncelebrált, a jelenlévő 5 biborossal együtt. A  főcelebráns Schönborn bíboros volt. Ez volt a tulajdonképpeni  lezárása a Városmissziónak, bár jóllehet még vasárnapi is voltak programok a Bazilikában, kerekasztal beszélgetés az öt bíborossal, akik részesei voltak már a Városmissziónak, majd a különféle helyszínek kapcsolása után, Biró püspök ur a Szent Imre plébánián, Lisieux-i Szent  Teréz erklyéje mellett bemutatott szentmisével. bezárta a Városmissziót. 

A Városmisszió szinte valamennyi jeles eseményét folyamatosan közvetítette a Mária Rádió, kezdve a Máriaremetei Zarándoklattal, a Szent István Bazilika eseményei, az Esztergomi Vértanúság napja, a Gellérthegyi Gyertyás körmenet és szentmise, a Szellemi Műhelyek, az imaszándékok gyűjttése az egyes terekről, a napi záróimádságokat a Bakáts téri templomból, a jelenlévő ismert és jeles személyiségekkel készített interjukat, és a meg szólított utca emberével egyaránt. Igy azok is részesei lehettek az egyes eseményeknek, akik akármilyen okból nem vehettek azokon részt. A Mária Rádió ezzel éppen olyan evangelizációs feladatokat látott el, mint ami a Városmisszió célja is.

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://mribolya.blog.hu/api/trackback/id/tr70172049

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

vera 2007.09.28. 21:11:32

Ibolya, blogod szenzációs.
süti beállítások módosítása