HTML

MR Ibolya

Az életem és a Mária Rádió történései

Szerzők

Címkék

Utolsó kommentek

XVI.Benedek pápa látogatása MARIAZELL-ben.

2007.09.10. 23:11 :: mribolya

A 2007-ben 80 éves XVI.Benedek pápa a német nyelvű  Austriába látogatott, ahol a német pápa,  anyanyelvén köszöntötte az Őt ünneplő híveit, hiszen Austria túlnyomó részt római katolikus, bár ugyanolyan tisztelettel üdvözölték a más történelmi egyházak is, mint az evangélikus, református és a zsidó is. 2007 szeptember7-én kezdődött a látogatás és a pápa fogadásaa bécsi Schwechat repülő terén, majd szeptember 8-án MARIAZELLBE látogatott, ahol a 850 éves Kegy-templom elött Szentmisét pontifikált, több mint 30.000 hivő és a papság nagyszámu képviselője elött. Az oltár szabadtéren a 850 éves kegytemplom előtt került felállitásra.

Azelőtt a kegytemplom előtt, amelynek építéséhez Nagy Lajos királyunk is hozzájárult és amelynek Szűzmária oltár előtti rács tetején a magyar Szent Korona is ott van, és  falai között nyugodott, ujratemetéséig Mindszenty József hercegprimás teste is,  a templomban a sírhelyét ma is tábla jelzi. Rendkivüli élmény volt a pápa megérkezése  a kegytemplomhoz, majd a Szentmise, ahol nemcsak személyesen és közelröl a pápát hallgathattuk és láthattuk, hanem kitörő örömmel fogadhattuk a szentmise során a kegytemplom története ismertetésében magyarnyelvű megemlékezéseit, mind a Patróna Hugariaról, mind a magyar nyelven elmondott üdvözléseit, nem utolsó sorban a koncelebráló papok között boldogan láthattuk Károly atyát is, aki itt is biztosan a Mária Rádióért és hallgatóiért imádkozott. Boldogan fogadtuk a pápai áldást a Szentmise végén, kedves mosolygó integetéseit, de leginkább a Szentmise Homiliáját,amelynek fő témája a szeretet volt, a megemlékezés mellett.

Délután résztvehettünk a Szentatya vezetésével és homiliájával  végzett Vesperáson, amely eddigi életem legszebb esti dícsérete volt, amelyhez a németnyelvű zsolozsmás könv  nagy segítséget nyujtott.

Hihetetlen volt alig 2-3 méterről látni a bazilikából kijövő  pápát, aki még akkor is áldást osztott, háta mögött a fényárban úszó Mária oltárral.rajta a kegyszoborral.

Utóljára még letérdelhettünk a kegyszobor elött és elmondhattuk a Szűzanyának álmainkat, vágyainkat és kéréseinket és megköszönhettük mind azt a sok kegyelmet amit eddig kaptunk és hálát adhattunk azért is, hogy személyesen is jelen lehettünk ezen a felemelő pápai látogatáson itt MÁRIAZELLBEN.

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://mribolya.blog.hu/api/trackback/id/tr77162246

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása