HTML

MR Ibolya

Az életem és a Mária Rádió történései

Szerzők

Címkék

Utolsó kommentek

A GUADALUPEI MADONNA MEXICÓBAN

2007.10.12. 20:16 :: mribolya

Juan Diegónak 1531 december 9-én Mexicóban, a Tepeyac dombon megjelent a Szűzanya.Juan megkeresztelt indián volt, aki mindig a Tepeyac dombon közlekedett,hogy útját lerövidítse. Egyszer egy csodálatos enyhe fuvallatból egy Fenségeshölgy jelent meg előtte aki magát Guadalupei Szűzanyának nevezte. Megszólította Juant, kérte, hogy 12-én ujra jöjjön el hozzá.12 én ugy volt, hogy a találkozó nem jön létre, mert Juan nagybátyja megbetegedett és Juannak papért kellett sietnie. Útját, hogy leröviditse megint a Tepeyac dombon ment át, amikor megint megszólította a Fenségeshölgy. Juan , aznap sietett és nem akart megállni, de a Szúzanya megnyugtatta, hogy nagybátyja nem fog meghalni Kérte Juant, hogy menjen el  a püspökhöz és kérje, hogy ezen a helyen ahol Juan először meglátta építsenek apátságot és akkor megsegíti Mexicót, Juan elment de Zamarraga püspökhöz és elmondta mit üzent a Fenségeshölgy, de a püspök jelet kért, hogy Juannak valóban a Szűzanya jelent meg. Juan szomorúan ment vissza és elmesélte, hogy küldetése sikertelen volt. A Fenségeshölgy az mondta, hogy a tilmáját szedje tele rózsával, Juan tiltakozott, hiszen ebben az időben a rózsa nem virágzott. az csupasz  ágakból állt, mégis eleget tett a hölgy kívánságának, és a száraz ágakat elvitte a püspökhöz, mikor azonban ott kiöntette a  száraz rózsa ágak illatozó virágzó kastilliai rózsává váltak. De Zamarraga püspök, még mindig ujabb jelet kért, de úgy döntött, hogy elmegy személyesen  Juannal és meggyőződik az általa mondottak valóságáról. Juan félt, hogy a Fenségeshölgy így nem fog megjelenni, de félelme fölösleges volt, mert mikor odaértek a püspökkel ismét megszólította, és megismételte azt a kivánságát, hogy a  megjelenés helyén építsenek tiszteletére templomot. A püspök is hallotta a szavakat, de a Szűzanyát nem látta, ezért ismételt jelet kért. a Szűzanya felszólította juant, hogy vegye le tilmáját és terítse le a földre, és amikor felemelte a Fenségeshölgy színes pőzitív képe jelent meg azon, olyan szinű ruhában, mint ahogy ott Juan előtt megjelent. Ekkor már a püspök is hitt és előbb kápolnát, majd fényes templomot építettek, ahol az oltárkép Juan iilmája volt, a képet az idők folyamán számtalan baleset érte, mégis minden támadásban  teljesen épen maradt, és ma az ujonnan épült Bazilika oltárképe.

1737-ben a Madonna Mexicó védőszentje lett, és nevével és képével indultak harcba a felszabadulásért harcolók., 1910-ben már Amerika  és az egész földrész védszentje  a Juannak megjelent  Fenségeshölgy.

A régi bazilika megsüllyedt ezért, helyette uj, hatalmas ,modern Bazilikát építettek, mely kőr alakú, igy karjával szinte átöleli a belépőt, ahonnan legtávolabi pontjároól is jól láttható az otár mögött most is meglévő kegykép.A Bazilikát és nagyságát mutatja, hogy a képet közelről látni kívánókat mozgó járdák viszik, a torlódás megakadályozására. Nekem  1994-ben volt alkalmam leróni kegyeletemet  a számomra máig legkedvesebb Szűzmária kegykép előtt. Felejthetelen az a néhány perc, amit eltölthettem a kép előtt könyörögve, de ugyanolyan felejthetetlen az a rengeteg zarándok akik javarészt a Bazilikát körülvevő bazalt lépcsőkön térdencsúszva igyekeztek ahhoz a Szentasszonyhoz, aki rettenetes helyzetükben mindig segítségükre siet, Nem csoda, hogy feltétlen bizalommal vannak az  ő védőszentjükhöz, mivel bár Mexico több, mint 90 %-ban római katolikus, az Egyházat államosították és minden vagyonát elvették, mégis a szegényeken, akik hihetetlen mértéket érnek el, csak Ők segítenek, és a tanítás is csak az egyháznak köszönhető.

Visszatérve a kegyképre, már az is csoda, hogy ennyiidőn át fnnmaradt, hiszen egy tílma max 20 évig marad meg, mert az anyaga elérik, ez ma is olyan minnt amikor Juan  viselte. Szakértők vizsgálták a festését és mergállapították, hogy a világon egyetlen olyan festékanyag sincs, ami a kép színeiből kimutatható lenne. A kép egyik csodája az is, hogy a Madonna szemében egy szakálas térdeplő férfi alak látható, igy azt gondolják, hogy nemcsak Juan kapta meg a Madonna teljes képét, hanem a találkozás bizonyítására azt  a Madonna szeme is lefényképezte.

II.János Pá pápa 1990 április  9 én a Vaticánban Juant boldoggá, majd 2002 julius 31-én  Mexico Guadalupéban szentté avatta. l             

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://mribolya.blog.hu/api/trackback/id/tr72194712

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása