HTML

MR Ibolya

Az életem és a Mária Rádió történései

Szerzők

Címkék

Utolsó kommentek

A Mária Rádió Márianosztrán engesztel szeptember 13-án

2007.09.15. 21:52 :: mribolya

2oo7 szeptember 13-án csütörtökön  a Fatimai Jelenések évfordulóján, a  Mária Rádió, önkéntesei Károly és Ipoly atya vezetésével engesztelésre indultak 30-an, egy autóbusszal MÁRIANOSZTRÁRA az egyetlen magyar alapitásu rend a, Pálosok ma is működő csodálatos barokk kolostor templomába. Ez az engesztelés minden hónap ezen napján jelentős számú hívet vonz erre az alkalomra. Elöttünk eddig ismeretlen volt ez a hétről-hétre visszatérő imádsággal, áhítattal, de legfőképpen kegyelmekkel teli engesztelés ezen a helyen. Autóbusszal utaztunk a Dunakanyaron át Hazánk  bár eldugott sarkában levő festői vidékére. A gyönyörű tájban megbúvó templom, amelyhez szorosan hozzáépült a régi kolostor épűlete, ami ma ill. amióta II József a Kalapos Király feloszlatta a rendeket, köztük a Pálos-rendet is előbb női, majd jelenleg férfi fegyház és börtönként üzemel, békésen működik ma már a templom mellett. A Pálos rendet az 1200-as években Boldog Özséb alapította, de mivel az akkori Szentszék szigorú feltételekhez kötötte a rend alapítást, igy Özséb azt meg sem próbálta, mert egy elismert szent kellett a rend alapításhoz, így esett a választás Remete Szent Pálra és bár a rend alapító ténylegesen Boldog ÖZSÉB, mégis a rend Remete Szent Pálról kapta nevét. Vannak  olyan források is, hogy mivel a rendet a Pilisben alapították és szoros kötődése volt a Pilis hegységhez, igy kaphatta a nevét onnan is. Minden esetre az nem vitás, hogy a rend, ma is létezik, eredeti szellemiségét a Magyarországért való engesztelést tekinti fő feladatának, és az egyetlen kizárólag magyar alapításu férfi rend a világon. 
Megérkezésünkor Barnabás és Attila atya, a  két pálos szerzetes fogadta a csoportot, rendkivűl meleg szívvel, kedvességgel.

Először megmutatták a mostani kolostor épületét, ami régen a plébánia volt,  megnézhettük Festy Masa  A hét szentség c.képét, aki Budapesten  a Jézus Szive Templom elötti  Uti Boldogasszony c.képéről ismert és híres. Bár a jelenlegi kolostor nagyon kicsi a korábbi jelenleg börtönként használt monostorhoz képest, de annál nagyobb szeretettel fogadtak ott minket.

 

Előszőr a lelkünk épülésére emlékűl kaptuk a kegytemplom oltárkép reprodukcióját, majd, testünk jóltartásáról is gondoskodtak,Kezdetnek jóféle kis-üstivel, majd finom harapnivalókkal, és nem utolsó sorban valódi Pilseni "Aranyfácán" levessel kínáltak. Az evés -ivás után elindultunk a jövetelünk igazi célját szolgáló engesztelésere.

 Az engesztelést a Pálos atyák közeműködésével  a fényképezések, csoport képek elkészítése után a templomba átvonulva valójában megkezdtük. Mint minden teljes búcsú elnyerésének érdekében , szentgyónással, szent áldozással, a pápa szándékára történő imádkozással, egyszóval megtisztult lélekkel fogtunk hozzá. 

 A felemelően gyönyörű szentélyben, az engesztelést
Keresztuttal kezdtük. Végig imádkoztuk és énekeltük a 14 Stációt,mintha a Via Dolorosán  Jézus szenvedéseit éltük volna végig. Hangosan  mondhattuk, hogy    

 JÓSÁGOS JÉZUSOM, HALGASS MEG ENGEM!

 Sebeidbe rejts el!

 Magilletődéssel és szívbéli fájdalommal nézem öt szent Sebedet

 Szemem előtt tartom Dávid jövendőlését: "átlyukasztották kezemet és lábamat és megszámláták minden csontomat"......

 Fájdalmak Férfia! Te fájj nekem gyógyító fájdalom! Te égj bennem öt szent Seb tisztitó tüzeddel, megváltást és üdvösséget hozo szent Kegyelmeddel. Ámen

 A Kersztút után , az engezsztelést Szentmisével folytattuk, melyet főcelebránsként Károly atya mutatott be a gótikus szentélyben álló feldíszített oltárnál, a Kegykép oltárkép elött. A Szentmisét a hívek összegyüjtött imaszándékára, a Mária Rádióért, az ott lévő zarándokok, el nem mondott szándékaikra és önmagunkért, hazánkért, családunkért, Egy-házadért, az egész világért egesztelésül mondta el. Boldogan hallottuk, a felcsendűlő orgonaszót, a szebbnél szebb magyar szent énekekkel és a Jőjj el Szentlélek Úristen-t, aki valóban legalább erre a Szentmisére megvilágosította értelmünket. Egy szivvel mondtuk a hívek feleleteit a Miatyánkot és tiszta lélekkel járultunk az Úr aztalához, hogy szívünkben hazahozhassuk az Oltáriszentséget.A szentségi áldás után, az Oltárra kitett  Szentségtartóban levő Oltáriszentség elött leborulva imádkoztuk  a Rózsafűzért, a Lorettói Litániát, és imádtuk az ott jelenlévő Isteni Főlséget . A Szentségimádás, a Tantum Ergó hagjaival ért véget. Megtisztult és felemelt lélekkel vettünk búcsút, a kegyhelytől ls a Pálos atyáktól, azzal, hogy a búcsú nem végső, ha tehetjük még sokszor rójjuk le kegyeletünket a Szűzanyát ábrázoló kegykép előtt és jövünk még engesztelni mindenért és mindenkiért.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://mribolya.blog.hu/api/trackback/id/tr5166435

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása